Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Αναφορικά με το χρονίζον ζήτημα της αξιοποίησης της σχολάζουσας περιουσίας του ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) και του Δήμου Λέσβου (ως συνέχεια του τέως Δήμου Αγιάσου), ο Αν. Υπουργός ΠΕ.Κ.Α. και Βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης, επισημαίνει τα εξής:
 
«Σε πρόσφατη συνάντησή μου με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Δ. Βουνάτσο, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το χρονίζον ζήτημα της περιουσίας του ΟΣΚ στην Αγιάσο, ενόψει της μεσολαβούσης δικαστικής εξέλιξής του.
Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος με εμπεριστατωμένη επιστολή του ζήτησε την συνδρομή μου, στη προώθηση της προτεινόμενης απ τους νομικούς του συνεργάτες νομοθετικής λύσης, που θα υποστήριζε τη θέση του Δήμου Λέσβου.
Προς τούτο σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης, προώθησα στην Βουλή (στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό, αρθ. 31, παρ. 5) διάταξη, όπως την επεξεργαστήκαμε και με το νομικό επιτελείο του Δήμου Λέσβου, με την οποία εκτιμούν ότι θα επιλυθεί τελεσίδικα η μακρόχρονη εκκρεμότητα.
 
Έτσι η ακίνητη περιουσία (Παραδοσιακό καφενείο, Δασική έκταση, και δύο οικόπεδα εντός οικισμού Αγιάσου) που παλαιότερα εύποροι Αγιασσώτες κληροδότησαν για την χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στην κωμόπολή τους, αξιοποιείται έπ’ ωφελεία της περιοχής.
Εκτιμώ και εγώ πως η νομική εμπλοκή, που απασχόλησε όλες τις δημοτικές αρχές της Αγιάσου τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα μετά το 2002, οπότε ολοκληρώθηκε θεσμικά το πέρασμα της σχολικής περιουσίας απ το Κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βαίνει προς διευθέτηση με την δημοσίευση του Νόμου που θα ψηφισθεί στην Βουλή.